REKORDMÅNGA NYA SKOLOR PÅ GÅNG I STOCKHOLM

Åsa Ledin

Det är inte längre bara bostäder som byggs i Stockholm. Nu ska även skolorna bli både fler och större. Det är en omfattande utbyggnad av Stockholms stads skolverksamhet som beskrivs i en färsk rapport från stadsledningskontoret.

Skolborgarrådet Olle Burell (S), lovar att de nu sätter ordentlig fart på byggandet för att undvika situationer liknande den i Hammarby Sjöstad.

– Man överlät länge åt marknaden att lösa skolexpansionen. Hammarby sjöstad är skräckexemplet för hur man icke-planerade en stadsdel och helt bortsåg från skolor och förskolor. Nu ser vi till att få in skolor och förskolor redan från början. Stockholmarna kan känna sig trygga med att det kommer finnas en bra kommunal grundskola nära hemmet.

Samtidigt ser Liberalerna ”vita fläckar” i planeringen. I till exempel Midsommarkransen och Bromma finns det även i framtiden stor risk för att det kommer saknas platser åt alla elever. Olle Burell replikerar med att de har god koll på de utmaningar som finns.

– Just därför finns det fokusgrupper för de områden du nämner. Det står högst upp på dagordningen och där sker det också förhandlingar med olika markägare.

Oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L) ser dock fortfarande tecken på att områden förtätas och att nya områden byggs utan att skolor hinner planeras.

– Vi i oppositionen kommer förstås att behöva fortsätta trycka på för fler skolor i Bromma och Kransen tills vi är säkra på att det är löst. För att se till att det blir så tycker vi att det borde tillsättas en ny blocköverskridande referensgrupp så att politikerna tillsammans kan se till att det inte bara byggs bostäder utan även skolor.

Se hela listan över Stockholms planerade skolor här

Publicerad i StockholmDirekt,16 jun 2017

Patrik Wirén

Våra nya Expandia medarbetare i Finland är:

Erno Salonen, VD och försäljning

Jani Koskinen, Teknisk chef

Linnea Tuominen, Projektingenjör och teknisk specialist

Vi önskar er välkomna till Expandia-familjen!


Expandia - 30 år i dag!

Den 15 mars 1989 blev Expandia Moduler AB registrerat hos Bolagsverket och vi började hyra ...

Läs mer

Platsbrist hotar om inga fler äldreboenden byggs

De äldre i Uppsala blir allt fler. Inom en tioårsperiod kommer antalet personer över 80 ...

Läs mer

Bli en del av vårt team

På Expandia är det viktigt att man trivs och utvecklas i sin tjänst och vi ...

Läs mer

Förlossningsakut i Expandias moduler

Östra sjukhuset i Göteborg hyr för närvarande två tillfälliga byggnader från Expandia. Kirurgmottagningen har haft ...

Läs mer

NU ERÖVRAR VI FINLAND!

I några år har vi med intresse bevakat den finska marknaden. En expansion handlar mycket ...

Läs mer