• TÄNK HÖGT

  Med Expandia S3000 lanserar vi vår första första skolmodul i tre våningar. Den är skapad för att ni ska få allt utrymme ni behöver, oavsett plats. Markyta är en bristvara som även innebär stor kostnad. Därför är framtiden att bygga på höjden. Med tre våningar får ni 50% mer yta på samma mark.

 • TÄNK HÖG KONCENTRATION

  En behaglig ljudmiljö är oerhört viktigt för en kunna koncentrera sig. Med S3000 har vi med genomgående solida material och ljudabsorption skapat en akustik som bidrar till en lugn och trivsam miljö för alla i skolan.

 • TÄNK HÖG TRIVSEL

  S3000 har en skolmiljö att längta till. Klassrummens fönster går från tak till golv vilket ger ett bättre ljusinsläpp som skapar en luftig och ljus atmosfär. Dimbara LED-armaturer gör att ni kan anpassa ljusstyrkan efter behov. Allt för att hjälpa till att hålla eleverna pigga och alerta.

 • TÄNK HÖG LUFTKVALITÉT

  Bra luft gör en alert och skärpt och är något som bör vara självklart i en modern skola. Därför har vi till S3000 skapat en helt ny ventilationsanläggning med mycket högre kapacitet och jämnare spridning.

 • TÄNK HÖG EFFEKTIVITET

  Vi har genomgående haft energieffektivitet i åtanke när vi utformat S3000. Både för miljön och ekonomins skull, men även för att du ska må bra när du nyttjar våra skolmoduler och dess egenskaper. Allt som allt är S3000 kanske marknadens mest energieffektiva produkt.

 • TÄNK HÖG SÄKERHET

  Det sista någon ska behöva tänka på när de går till skolan är säkerhet. Därför är säkerheten i S3000 den bästa vi någonsin haft. Modulen klarar snölastzon 4,5 och kan stå emot snön i Sveriges nordligaste delar. Konstruktionen är även hårt brandtestad och godkänd som klass BR1 av SP Fire.

Modulsystem S3000

NÄSTA GENERATIONS MODULSYSTEM

Expandia S3000 är skapad för att ni ska få allt utrymme ni behöver, oavsett plats. Våra kunders önskemål och framtidens krav har tillsammans styrt utformningen av vår mest moderna skolmodul hittills. Resultatet är en gedigen byggnad som tack vare sin unika konstruktion känns mer permanent än tillfällig. I S3000 har vi höjt nivån på allt, tänk hög kvalité, tänk hög trivsel, tänk hög säkerhet. Välkommen till framtidens skollokal.

Planlösningar

Att kunna koncentrera sig är nyckeln till framgång i skolan, därför har vi fokuserat på stora ljusinsläpp, lugn och tyst inlärningsmiljö och fantastisk ventilation. Planlösningen är utformad för att vara så lättmöblerad som möjligt vilket våra kunder ser som en viktig fördel. Självklart finns det stora möjligheter till variation i utformningen av era lokaler.

Utrustning & tillval

Våra skolmoduler är standardutrustade med det mesta som krävs för bedriva skolverksamhet för kortare eller längre tid.

I klassrummen finns komplett AV-utrustning, whiteboard och anslagstavla. Lokalerna är ljusa och luftiga, anpassade för att ge bra ljudabsorption och ordentlig allmänbelysning.

Till entrén kommer man via en trappa och för de som behöver finns också en ramp med handledare. Över entrédörren sitter ett skärmtak som skydd och belysning som kan skötas via skymningsrelä.

 • Teknisk beskrivning S3000

  MODULMÅTT

  Modulyttermått;
  BxLxH= 3,0 x 9,6 x 3,475 m.

  Invändig takhöjd 2,7m.

  VENTILATION

  Ventilation via enhetsaggregat, dimensionerat för minimum 30 personer. Placerat i Entré/Korridor. Aggregatet har inbyggda filter för till- och frånluft och värmeväxlare. Rum har kanaliserad till och frånluft.

  UPPVÄRMNING /INOMHUSKLIMAT

  Uppvärmning sker med skyddsjordade lågtempererade el-radiatorer som regleras via inbyggd elektronisk termostat.

  I förskolor även varma golv via komfortvärme i större del av allrum, lekrum och entré.

  SOLAVSKÄRMNING

  Samtliga rum är försedda med invändiga persienner.

  BELYSNING

  Allmänbelysning dimensionerad för 500 lux via led-armaturer monterade mot undertak. Dimbar belysning på klassrums-/allrumssida. Fast belysning med närvarostyrning entré-/korridorsida.

  I WC och städutrymme led-armatur.

  Utomhusbelysning i led över entrédörr tänds antingen via strömbrytare och/eller skymningsrelä.

  AKUSTIK

  Takskivor i skolsal och grupprum är av fabrikat Knauf Danoline typ
  Tectopanel Tangent med ljudabsorptionsfaktor bättre än 0,6 alfa P enligt 
  Gyproc AB.

  Varje skolsal är utrustat med en ljudabsorberande anslagstavla av typen Lintex EDGE WALL.
  Korridorerna är försedda med stegljudsdämpande mattor.

  EL-INSTALLATION

  Varje skolenhet ansluts med elkabel dimensionerat för 32 Amp belastning. Huvudsäkring i byggnaden för 25 Amp belastning.

  Modulerna är inbördes sammankopplade i modulskarv med skarvdon dolda bakom demonterbar panel på hjärtväggen.

  Förskola: Bör ha en huvudsäkring på 32 Amp.

  GRUNDLÄGGNING /

  SOCKELINKLÄDNAD

  Grundläggning utgörs av 5 st. längsgående bärlinor av trä enl. objektsspecifik grundläggningsritning.

  Mellan modul och mark inklädes den ventilerade grunden med Minerit alternativt solitt trä.

Kontormoduler fra Expandia
Solpaneler - för ett hållbart samhälle

Visste du att våra skolpaviljonger går att få med solpaneler på taken? Det är både en energismart och kostnadseffektiv lösning jämfört med till exempel ett vattenburet system. Solpaneler placeras på paviljongernas tak och via solceller omvandlas solstrålarna till elektricitet. Om ni producerar mer solel än ni använder, levereras den tillbaka till elnätet. Den elen får ni som producent betalt för och ni kan istället köpa extra el under de tillfällen då ni använder mer än ni genererar.

Referenser

Expandias paviljonger i trelleborg

Högalids förskola

Trelleborg
46 moduler från Expandia bildar 8 rymliga förskoleavdelningar i naturskön miljö vid vattentornet i nordvästra Trelleborg.
Läs mer
Sveriges kjappeste skole

Falkbergsskolan

Tullinge
Medan den nya Falkbergsskolan i Botkyrka byggs kommer de 400 eleverna att undervisas i tillfälliga lokaler från Expandia Moduler.
Läs mer
Midlertidig skole

Herrängens skola

Älvsjö
Renovering och utökning av befintlig skola gjorde att Expandias tillfälliga paviljonger blev ett bra ersättningsalternativ under byggtiden.
Läs mer
Bybilde med midlertidig Expandia skole

Ekens skola

Hammarby sjöstad
Ekens skola mitt i Hammarby Sjöstad är ett fantastiskt exempel på hur en skola för 450 elever snabbt byggs upp i tre våningar utan att kännas det minsta tillfällig.
Läs mer
Rebbelberga etappeskole

Rebbelberga skola

Ängelholms kommun
Det är stor brist på skollokaler i Ängelholms kommun. Då behoven har varierat över tid har man valt att bygga paviljonger i fyra etapper med Expandias tillfälliga skolmoduler.
Läs mer
Midlertidig skole med grøntområde

Nya Vikenskolan

Höganäs
Den befintliga Vikenskolan behövde både renoveras och byggas ut för att få plats med fler elever. Man valde att bygga upp en stor tillfällig skola med hjälp av Expandias moduler.
Läs mer
3 paralelle paviljonger

Hultsbergsskolan

Karlstad
Hultsbergsskolan i Karlstad byggdes upp som en evakueringsskola för att stå i 26 månader under tiden den befintliga skolan renoverades.
Läs mer
Fasadeplater på Expandia S3000 moduler

Årstaskolan

Gullmarsplan, Stockholm
Expandias första S3000 skolpaviljong i tre våningar byggdes sommaren 2017 vid Gullmarsplan i Stockholm för att täcka Årstaskolans stora behov av extra elevplatser.
Läs mer
Midlertidig barnehage med innbydende lekeareal

Förskolan Dartanjangs gata

Mariehäll
Bristen på förskoleplatser i Mariehällsområdet är stor och Expandias förskolemoduler har tillfälligt löst problemet. Fem avdelningar med eget tillagningskök och plats för 90 barn.
Läs mer
Lekende barn utenfor Expandia barnehage

Förskolan Milot

Ursvik
Expandia fick genom sitt ramavtal med Sundbybergs Stad möjligheten att leverera förskolan Milot på drygt 1800 kvm för att lösa behovet av förskoleplatser i Ursvik.
Läs mer