Höjdpunkter från 2023!

Marius Valvatne

2023 resulterade i fina samarbeten med våra kunder och leverantörer som vi är väldigt tacksamma över. Låt oss blicka tillbaka och presentera några höjdpunkter från året hos oss på Expandia 🌟

Vi fortsätter växa!

Expandia har anställt 12 nya medarbetare under 2023.

Av våra nya stjärnor jobbar 6 personer i Sverige, tre i Finland, två i Norge, och en i Danmark.

Aleksandar Saric
Christer Carlsson Källmén
Emma Laitinen
Henning Olsen
Ida Wetterberg
Jani Kuusirati
Jessica Lundberg
Kjell Hermansen
Magnus Sköld
Ole Jakobsen
Raimo Tauriainen
Viktor Folkesson

Falsterbo horse show

Falsterbo Horse Show 2023 fick ett nytt tävlingskansli från Expandia. Lokalerna rymmer kontor och centrum för ackrediteringen av nästan 5000 personer samt hemvist för mer än 700 funktionärer. Expandias ägare Malin Sköld fick idén – när hon förra sommaren gjorde lyckad debut som hoppryttare på den internationella tävlingsbanan i Falsterbo.

– Ett stort lyft! Vi som arbetar med hästshowen får en enklare, smidigare och rymligare tillvaro. Vi har fått vara med och utforma planlösningen så den är skräddarsydd utifrån våra specifika behov. Till exempel har vi valt vissa partier med glasdörrar och glasväggar för en ljusare och luftigare känsla, berättar Elisabeth von Schrowe, Event Director, som för 17:e året arbetar med evenemanget året runt.

Spännande projekt från 2023

Oslo kommun var i stort behov av en förskola - barnen hade ingenstans att vara om förskolan inte blev klar i tid

Expandia levererade snabbt 10 förskolemoduler till Rosenhoff förskolan. Stora anpassningar gjordes utvändigt för att säkerställa att modulerna smälte väl in i omgivningen, något som var ett av de högsta kraven från kommunen.

(Rosenhoff förskola)

71 skol- och kontorsmoduler till finska gränsbevakningen

Finlands största projekt för 2023 blev en leverans av 60 skolmoduler och 11 kontorsmoduler till finska gränsbevakningen med en avtalstid på 25 månader.

Skolmodulerna är anpassade för utbildning av värnpliktiga. Byggnaden värms upp av ett vattenkylt radiatorsystem med luft/vatten-värmepumpar från CTC. Kontorsavdelningen är EL-moduler och inrymmer garnisonens sjukstuga.

Utmaningen har varit det korta leveransschemat och projektets nordliga läge med isiga vinterförhållanden. Men trots utmaningarna har projektet klarat tidsplanen och kommer att slutföras under vecka 1/2024.

Expandia i Danmark levererade 432 kvm projektkontor till japanska Fujifilm Diosynth Biotechnologies på bara några veckor

Det kommer att bli hjärtat i bioteknikföretagets 73 000 kvm expansion i Hillerød.

"Vi ville ha en modern och flexibel lösning som både såg bra ut och matchade alla våra kontorsbehov. Projektkontoret är ett mycket bättre upplägg än de gammaldags kåkstäder man känner från många byggarbetsplatser”, säger Paul Newson, senior byggchef på Fujifilm Diosynth Biotechnologies.

Läs mer om projektkontoret här

(Fujifilm Diosynth Biotechnologies)

Elias Fries skolan brann under sommarlovet – moduler löser en tillfällig skola

Fyra veckor före skolstarten brann en skolbyggnad ner på Elias Fries skola i Hyltebruk i Halland – och ett 40-tal sexåringar stod utan lokaler. På bara några veckor levererade Expandia en modullösning och sexåringarna kunde börja skolan som planerat.

(Elias Fries skolan)

Expandia fortsätter arbeta med leverantörer för ett cirkulärt byggande

Expandia arbetar hårt för att material som blir över vid tillverkning och renovering av modulerna ska återanvändas. De lägger mycket energi på att påverka och stödja leverantörerna att ta tillbaka spill så att det kan användas igen i produktionen.

Ett exempel är samarbetet med företaget James Hardie som levererar modulernas fibergipsskivor, spillet skickas tillbaka för att malas och sedan blir till nya skivor.

”100 procent av spillet vi får från Expandia kan användas igen i nya produkter, det känns fantastiskt bra”, säger Peder Jältborn på James Hardie.

Montage

Nu kan alla designa sitt eget kontor!

Expandia lanserade en ny kontorskonfigurator som kan bygga ett nytt kontor på fem minuter. Du bestämmer själv hur många kontorsplatser och konferensrum du vill ha. Vill du ha öppet landskap eller kontorsrum? En våning eller flera? Testa dig fram!

Testa här