Studentbostäder i Visby

Gotland

Studentbostäder i Visby

  • Kund: K2A Knaus & Andersson
  • Placering: Gotland
  • Verksamhet: Studentbostäder
  • Bruttoarea: 1 850 kvm
  • Antal moduler: 74
  • Inflyttningsår: 2022

Att studera i Visby är populärt. Detta har lett till stor brist på studentlägenheter. Nu har Expandias moduler hjälpt till att minska problemet. 74 nya studentbostäder stod klara till midsommar 2022.

– Vi är glada över att kunna hjälpa till att hantera den akuta bostadsbristen för studenterna. Läget är perfekt, du cyklar ner till Campus på några minuter, berättar Fredrik Blom, affärsutvecklare på fastighetsbolaget K2A som uppförde modulerna.

Han fortsätter:
– Detaljplanen tillåter inte ett permanent bostadsbygge på tomten i dagsläget. Därför såg vi oss om efter en tillfällig lösning med studentlägenheter och valde att anlita Expandia. De erbjuder moduler av hög kvalitet och har dessutom korta leveranstider.

Inför höstterminen 2022 flyttade studenterna in i de nya lägenheterna. Filip Widén, Säljare på Expandia, berättar: – Varje lägenhet är en ombyggd modul, så de följer modulernas mått på ungefär 9 gånger 3 meter. De har ett kökspentry direkt vid entrén, badrum med dusch i mitten av lägenheten och sedan ett kombinerat sovrum/vardagsrum med två fönster. Inredningen är ny och fräsch i ljusa färger.

Studentbostäderna byggs i två huslängor med vardera två våningar. Varje lägenhet får en egen ingång och det blir också gemensamma utrymmen i form av tvättstuga och soprum.

– Studenterna kommer att kunna hyra lägenheterna året om, inte bara under terminerna. Många vill vara kvar i Visby på sommaren och kanske sommarjobba – och omvänt ser Visby gärna att studenterna stannar då behovet av sommarjobbare är stort, säger Fredrik Blom på K2A.

Det här är första gången som Expandia bygger om skolmoduler till just studentlägenheter. – Ett mycket spännande projekt! Vi ser potential att göra fler studentbostäder eftersom storleken på modulerna passar så bra. Behovet av extra studentbostäder kan uppstå med ganska kort varsel och då är moduler en flexibel lösning som snabbt kan vara på plats.

Bilder

boende moduler lägenheter boendemoduler
boende moduler lägenheter boendemoduler
boende moduler lägenheter boendemoduler

Planritning